Home | Contact

beeldmerklimespad

De route van het Limespad tussen Wijk bij Duurstede volgt voor een groot deel dezelfde route als het Krommerijnpad. E. en ik begonnen bij 'het begin' van de Kromme Rijn, vlak bij de molen 'Rijn en Lek'. De Kromme Rijn volgend wandel je met een grote boog om de noordoostkant van Wijk. Na het oversteken van de Langbroekseweg kom je via de noordkant van de rivier bij de Vikinghof, een klein natuurgebied waar het heerlijk stil is. Via het Groenewoudpad (fietspad) kom je bij de Groenewoudseweg, waar de Kromme Rijn weer naar de zuidkant wordt overgestoken. Bij restaurant De Jonge Graaf is er gelegenheid om een versnapering te gebruiken en even uit te rusten. (Zij verhuren ook kano's!)

Via de Groenewoudseweg kwamen we in Cothen aan, waar we bij de kerk onze lunch gebruikten. Op de brug bij Landgoed Rhijnestein hadden we een prachtig uitzicht over de Kromme Rijn. De wandeling gaat door Cothen en volgt de loop van de rivier enkele kilometers, tot aan de Leemkolk/Molenspoor. Hier wijkt het Limespad af van het Krommerijnpad en volgt de bocht van de Oude Kromme Rijn. Een machete tijdens de zomermaanden is geen overbodige luxe, want je loopt meer dan een uur over een smal pad met hoge begroeiing.

Via de Watertorenweg en een pad door de weilanden liepen we bukkend onder de Graaf van Lynden van Sandenburgweg door. Aan de noordkant van deze weg loopt een mooi pad door de weilanden. De Jachtrustweg is daarna het laatste lange stuk, voordat we weer bij de auto in Werkhoven aankwamen. De metingen gaven ruim 16,5 kilometer aan.

 

Bronnen:
https://www.molenrijnenlek.nl/nl/
https://www.route.nl/wandelroute/394385/Kromme+Rijnpad

https://utrechtslandschap.nl/natuurgebieden/vikinghof/ontdek

https://dejongegraaf.nl/

 https://nl.wikipedia.org/wiki/Werkhoven